Literatura Eròtica per a aquest estiu

El poeta Octavio Paz va definir l’erotisme com una metàfora de la sexualitat i la poesia com una erotització del llenguatge. Ambdós van de la mà, ja que els dos són un art i un ofici que es conrea amb el pas dels anys.

La literatura eròtica ha existit des de fa segles. Molts han estat els homes, i sens dubte moltes dones, potser amb major encerto, que han dedicat la seva vida a escriure sobre el món del sensual amb tal elegància que han aconseguit traspassar les barreres del temps, de l’espai i fins i tot, depenent dels temps en què hagin viscut, de la censura.

Entre les obres més conegudes del gènere podem esmentar La historia de O de Pauline Reáge, Lolita de Vladimir Nabokov, El amante de Marguerite Duras, La pianista de Elfriede Jelinek, Relaciones peligrosas de Pierre Choderlos de Laclos, entre altres.

Per conèixer més sobre aquest gènere i els seus autors, l’escriptora, Patricia de Souza impartirà el taller de literatura eròtica La mirada de Eros durante els Cursos d’Estiu del Laboratori d’Escriptura.

Aquest taller pretén introduir els participants en la literatura eròtica i reflexionar sobre el tema del desig com un problema del subjecte i la seva llibertat, a través de la lectura de texts clàssics.

Patricia de Souza ha realitzat estudis de ciències polítiques, periodisme i filosofia i ha publicat diversos llibres, dels quals destaquen sobre el tema de l’erotisme Ellos dos (2007) i Erótika, escenas de la vida sexual (Barataria, Barcelona, 2009).

El taller de literatura eròtica es realitzarà del 20 al 29 de juliol a les instal·lacions del Laboratori d’Escriptura.

Per a més informació fes clic aquí

Deja un comentario

*