Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/laborato/public_html/blog/wp-content/plugins/wordpress-flickr-manager/FlickrManager.php on line 838

Premis i relats del 1r concurs Gràcia: mira-la i conta-la


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/laborato/public_html/blog/wp-content/plugins/wordpress-flickr-manager/FlickrManager.php on line 838

Gracia_mirala_i_contala

Amb motiu de la Festa Major de Gràcia, la Fundació Festa Major de Gràcia i el Laboratorio de Escritura, van organitzar el 1r concurs “Gràcia: mira-la i conta-la” que es va dur a terme del 16 al 18 d’agost.

L’activitat va combinar per una banda, els tallers (de fotografia i d’escriptura) i per un’altra banda la participació als carrers de la Festa Major. La idea era gaudir de les Festes de Gràcia, capturant una fotografia de qualsevol ambient, situació o tema quotidià i a partir d’això crear una història de ficció, micro-ficció o no-ficció amb l’intenció de desenvolupar el talent creatiu de fotografia i d’escriptura.

Lliurament de premis

  • Guanyador: “53″, de Nicolás Manzano Wendel
  • 1r finalista: “Agencia: soloeconomía”, de Joan Busquets Amorós
  • 2n finalista: “Desaparecido”, de Ana Cristina Pol
  • 3r finalista: “El Espejo”, de Carmela Serantes

Relats dels participants

Valoració del jurat

Volem destacar el valor del text guanyador i dels finalistes.

En el cas del guanyador, “53″ de Nicolás Manzano, perquè tant el text com la fotografia es complementen de tal manera que aconsegueixen oferir un relat amb una intriga que permet apropar-se de forma subtil, a partir d’una partida de dòmino, a l’ambient que es viu durant l’època de les festes de Gràcia. El text té dos protagonistes principals però no descuida detalls de l’entorn i dels personatges secundaris malgrat que sigui un text curt.

En el cas de “Agencia: soloeconomia” de Joan Busquets, perquè l’autor, aprofitant el recurs de l’entrevista, permet recrear la història de les Festes de Gràcia a través dels ulls d’un protagonista permanent al qual no havíem aconseguit apropar-nos per conèixer el seu punt de vista, que en pertànyer a una altra època discrepa de l’actual. D’altra banda, la utilització del gènere periodístic (amb un fals reportatge) fa més creïble el text.

En el cas de “Desaparecido”, d’Ana Cristina Pol, tant la foto com el text d’una nena que juga amb la seva imaginació, permet que, a partir de la seva brevetat, es reflecteixi aquest món fantasiós i sense límits de la infantesa, en la qual no sempre es pot veure tot, però precisament per això la fantasia s’obre camí.

Finalment, en el cas de “El Espejo”, de Carmela Serantes, perquè amb un llenguatge senzill, i una foto de jocs reflexius i indirectes, el relat aconsegueix apropar-nos a les nostalgias d’un mirall, que viu, amb una certa confusió, el seu destí de ser observat pels qui ho ignoren i de ser ignorat pels qui ho observen.

Felicitem al guanyador com als finalistes i a tots els participants per la feina que han fet en tan poc de temps però amb un molt bon nivell. També els anima a continuar explorant totes les possibilitats creatives de la fotografia i de l’escriptura que hi pot haver.

Us esperem per la propera edició el 2011.

Imatges

Deja un comentario

*