Tallers intensius de setembre

Iniciem el curs lectiu amb una sèrie de tallers intensius, de 2 dies de durada, i de diferents àmbits literaris i creatius. Alguns entre setmana, en horari de tarda, i altres els caps de setmana, per a qui no poden assistir entre setmana.

Comencem el 13 i 14 de setembre, amb el taller de Cómo escribir diálogos ¡Que hablen ellos!, un taller pràctic sobre les tècniques per crear diàlegs entre personatges. Treballarem el diàleg mitjançant exercicis directament inspirats en l’art suprem del diàleg: el teatre. Analitzarem quines són les claus d’un bon diàleg i buscarem recursos creatius per experimentar en l’art de “deixar que parlin ells”.

Seguim el 15 i 16 de setembre per introduir-nos en les tècniques bàsiques de l’enquadernació artesanal, amb el Taller del libro creativo. Una iniciació que ens permet conèixer les possibilitats creatives i expressives del llibre d’artista per desenvolupar les nostres idees i projectes.

Per als escriptors novells que escriuen sense prendre consciència que tenen un estil literari propi, desaprofitant l’oportunitat de potenciar-lo, tenen l’opció de fer el 17 i 18 de setembre el taller de Qué es el estilo literario y cómo desarrollarlo, on descobrirà en què consisteix la tasca de polir l’estil, la qual passa pel coneixement de la llengua en totes les seves facetes, i també de les qualitats generals que fan un text convincent, àgil, ben estructurat…

Si el que busques és millorar la tècnica i estratègia de la teva escriptura de relats breus, tenim el 20 i 21 de setembre, el taller Cómo armar y desarmar un relato, 3a edició que fem d’aquest taller, que sens dubte, aprendràs a millorar la composició, profunditat i consistència d’un relat breu, a través de análsis de textos contemporanis.

Per als autors o creadors que vulguin autopublicado seus textos i fer de si mateixos difusors, autopromoció seu treball, poden fer el 22 de setembre el Taller de autoedición y marketing para escritores, un taller gratuït en col·laboració amb Bubok, on es revisaran aspectes que els escriptors han de conèixer abans de publicar el seu llibre i mitjans alternatius per fer-ho..

¿Cómo se escribe una novela? Ja deia García Márquez que aquesta és una de les preguntes que sempre es fa un novel.lista. Però que també a un autor novell li interessi saber en què consisteix escriure avui una novel.la, és un punt de partida per fer aquest taller el 24 i 25 de setembre. Es revisaran els diferents tipus de projectes que es poden abordar i la manera de fer-ho, quines són les pautes que es poden seguir, així com explicar des d’un punt de vista pràctic els problemes que sorgeixen quan es comença el procés d’un manuscrit.

Acabem el cicle d’aquest mes, el 27 i 28 de setembre, amb dos autors que han influït notòriament en la literatura moderna, parlem de Kafka i Buzzati, i el taller es titula Escribir con los maestros: Kafka y Buzzati, en el qual es estudiaran i treballaran també de manera pràctica les eines i els desafiaments que la narrativa d’ambdós autors ofereix l’escriptor actual de relats.

Tels nostres tallers tenen un preu de 90 € a excepció del Taller d’Autoedició i Màrqueting per Escriptors que és gratuït, amb inscripció prèvia. Les places són limitades. Per inscripcions enviar un correu electrònic a cursos@laboratoriodeescritura.com camb el nom, cognom, telèfon de contacte i professió.

A l’octubre seguim amb més tallers intensius i l’inici dels cursos presencials i virtuals. Consulta aquí els diferents cursos que inicien a l’octubre.

Deja un comentario

*