Taller d’escriptura i apreciació teatral

Lectors de teatre, espectadors assidus d’espectacles, professionals de les arts escèniques, i totes les persones de l’àmbit educatiu a qui els interessi el teatre com a mitjà de difusió i de divulgació de coneixement, us hem preparat aquest taller d’escriptura i apreciació teatral, del que volem potenciar l’experiència cultural dins de l’aprenentatge de les arts escèniques.

Escriptura i apreciació teatral

Aquest taller pretén iniciar al participant a les tècniques d’escriptura per a les arts escèniques. Farem un recorregut per la teoria de la dramatúrgia a partir d’obres teatrals contemporànies que es representen a Barcelona durant la durada del curs, que ens permeti despertar el gust per l’escriptura dramàtica i també la seva apreciació, després de veure l’obra.

Què farem?

Aquest curs està basat en la lectura de textos, la contemplació de les obres teatrals i la realització d’exercicis, que servirà al participant per descobrir els recursos de l’escriptura escènica i tenir els elements de judici per apreciar i valorar obres de teatre actuals i posar-les en pràctica.

Qué veurem?

Dimecres 18 d’abril
Introducció a l’escriptura dramàtica i els elements escènics:
Breu recorregut històric per la dramatúrgia: els grecs, teatre isabelí, Ibsen i els seus contemporanis, Beckett i els autors del segle XX. Introducció als elements escènics: espai escènic, escenografia, il·luminació, vestuari, atrezzo, música. Activitat: Lectura del text: La Ronda de Arthur Schnitzler

Dimecres 16 de maig
Adaptació de textos teatrals a altres realitats escèniques:
Possibles posades en escena de l’obra La Ronda de Arthur Schnitzler i la creació de noves dramatúrgies a partir d’un text dramàtic. Visionat: L’habitació blava de David Hare. Teatre Romea. Activitat: Reflexió i critica: elements que manté David Hare a la seva obra L’habitació blava en relació amb el text d’Arthur Schnitzler.

Dimecres 30 de maig
El monòleg: de l’espai íntim a l’espai teatral:
Escriure per a un personatge: Qui parla el monòleg? Des d’on ho fa? Quan ho fa? Com ho fa? Exercicis d’escriptura basats en la improvisació. Visionat: Nix teu, Simona de Albert Pijuan. Sala Beckett Activitat: Desenvolupament del monòleg iniciat a la classe.

Dimecres 13 de juny
Elements bàsics d’un text dramàtic:
Acció, temps i lloc. Creació de personatges. Observació de l’entorn i creació a partir d’imatges. Visionat: Agost de Tracy Letts. TNC Activitat: Sinopsi d’un text dramàtic a desenvolupar.

Dimecres 27 de juny
Escrivint textos dramàtics:
Lectura d’exercicis proposats en classe. Anàlisi dels exercicis exposats. Reflexió i crítica sobre les posades en escena visionades. Valoració del curs.

La professora

Irma Borges. Actriu, narradora, titellaire, dramaturga i directora teatral. Màster en Teoria i Pràctica de la dramatúrgia per la UAB i l’Institut del Teatre. A Barcelona ha treballat amb diferents companyies i entitats de circ, teatre i titelles, entre elles: El Barret Foradat (producció del Taller del Parc. Cia Jordi Bertrán), Roxanne i Cynaro Records d’una absència (Cia. Plum Teatre), Circus Klezmer (L’Ateneu Popular de Nou Barris). El seu treball creatiu ho combina amb la formació i l’acció social com són tallers de teatre en el centre penitenciari WAD-RAS amb la Assoc. Transformes i la coordinació artística de Pallapupas, pallassos d’hospital. És fundadora de Teatre Dejavu companyia en la crea i dirigeix espectacles de petit format per a tot públic. Ha treballat com a tallerista en diferents espais culturals: Piñata Punyeta, el festival de narració oral “Munt de mots” i com a professora del curs d’Escriptura Teatral del Laboratorio de Escritura. Algunes de les seves obres publicades són: Perro Callejero (Editat per FIDES, Veneçuela en l’Antología: 40 autores en busca de un niño) i Eva la madre que te matriculó (Ediciones UPB Angentina del projecte: Patios de Recreo en Iberoamérica).
http://teatredejavu.blogspot.com

.

  • El curs s’imparteix en català però el participant pot escollir l’idioma en que millor s’expressi alhora de comunicar-se i presentar els textos.
  • Avantatges exclusius per socis del club Tresc en la compra de les entrades (no incloses dins del preu del curs). Més informació el primer dia de classe.

Dates: del 18 d’abril al 27 de juny
(18 d’abril, 16 i 30 de maig,  13 i 27 de juny)
Horari: 19h a 21h
Lloc: Laboratori d’Escriptura (c/Joan Blanques 12)
Preu: 120 € (general) / 96 € (socis Club Tresc)
Places limitades a 20 persones.

Informació i inscripcions:
cursos@laboratoriodeescritura.com / 93 213 94 89 / 622 822 897.

Activitat realitzada pel Laboratori d’Escriptura i el Club Tresc.

Deja un comentario

*