Tallers d’estiu / juny i juliol

Tallers d'estiu

Com publicar el teu llibre sense obstacles

En un dia dedicarem a explicar de manera pràctica el procés de publicació que té un llibre per a autors inèdits de la mà d’un escriptor, un corrector d’estil, un editor i un agent literari. L’objectiu és que el participant sàpiga dels errors o omissions que es comentin molt sovint i que són tan senzills com fàcils de resoldre.

A càrrec de: Isabel Martí, Carola Moreno, Diego Gándara y Leonardo Valencia
Data: 21 de juny / 18h30 – 22h30
Preu: 60€


Com crear un vídeo narratiu low-cost
(del bricollage domèstic al digital storytelling)

Aquest taller és únic i molt pràctic avui en dia en que el vídeo és cada vegada més imprescindible per comunicar, presentar o difondre alguna proposta narrativa, projecte o esdeveniment cultural. Amb recurs senzills i de llicenciament lliure, donarem les eines per contar una historia i construir un audiovisual lowcost DIY amb la finalitat de visionar-lo al final del taller.

Dirigit a persones interessades en els nous formats de creació audiovisual, amateurs, principiants, usuaris actius, persones vinculades a la creació, gestors culturals o interessats en els processos narratius. Per a aquest taller es requereix que l’alumne porti el seu portàtil.

A càrrec de: Mario Hinojos
Dates: 25 al 28 de juny / 19h – 21h
Preu: 120€


MICRO-relat

Aquest curs ofereix a l’alumne una introducció al microrrelatoen la qual es combinarà l’exposició i discussió dels seus principals trets amb exercicis pràctics. S’acompanyaran les explicacions amb exemples dels mestres en la matèria: Aub, Cortázar, Monterroso, Bernhard, Merino, Anderson Imbert, Arreola…

A càrrec de: David Roas
Dates: 2 i 3 de juliol / 19h – 21h
Preu: 60€


Com crear un llibre Pop-up

A través d’aquest breu curs s’introduirà l’alumne al món del pop-up mostrant diferents exemples editorials i/o artístics, així com una ressenya informativa del món de l’enginyeria de paper i el Pop-up. Posteriorment es procedirà al desenvolupament d’alguns mecanismes desplegables. El curs va dirigit a persones interessades al llibre Pop-up com a il·lustradors, dissenyadors, fotògrafs i realitzadors en general, ja que la intenció final del curs serà la de crear un dummy fent servir del material de producció pròpia de cada participant.

A càrrec de: Liliana Infante
Dates: 2 , 3 i 4 de julio / 19h – 21h
Preu: 90€


Com ensenyar a escriure ficció.
Tècniques i metodologia per crear un taller literari

Taller dirigit a professionals interessats en desenvolupar aquest tipus d’ensenyament. A través de casos pràctics i de l’experiència del Laboratori d’Escriptura i d’altres escoles i programes, es donaran les claus per conèixer les dinàmiques de l’escriptura creativa que té una acollida cada vegada major entre lectors, escriptors i persones interessades en l’art d’escriure, i que obre un nou camp laboral per als professionals en el camp de les humanitats, la literatura i l’edició literària.

A càrrec de: Leonardo Valencia
Dates: 4 i 5 de julio / 19h – 22h
Preu: 180€


Estrategies per llegir en veu alta

Es tracta, en primer lloc, de reflexionar sobre el paper que juga la lectura en veu alta en la història lectora de les persones i en la societat. Després, a partir de les recomanacions fetes per teòrics com Jim Trelease, Mem Fox, Mempo Giardinelli i Patricia Calonje, de l’experiència de la Fundació Lletra Viva i dels programes de lectura més destacats, es proposaran pautes i tips per posar en pràctica a l’hora de llegir en veu alta.

A càrrec de: Liliana Moreno
Dates: 5 de juliol / 19h – 22h
Preu: 45€


Periodisme pràctic

Un taller dinàmic i concret, per a aquells que per la seva feina necessiten enviar notes de premsa, escriure articles, mantenir actualitzat el bloc de la seva entitat o fer redaccions senzilles de temes complexos.

A càrrec de: Zulma Sierra
Dates: 9 al 12 de juliol / 19h – 21h
Preu: 120€


Escriptura creativa

Aquest taller introduirà l’alumne de manera creativa i pràctica en l’art de la ficció. Es busca estimular les seves capacitats personals proporcionant-li un coneixement concret de recursos narratius i estratègies per estimular la creativitat en l’escriptura.

A càrrec de: Leonardo Valencia
Dates: 9 al 12 de julio / 19h – 21h
Preu: 120€


Formes narratives de la fotografia

El curs es presenta com un recorregut per les diferents possibilitats narratives que ofereix la fotografia, des de la imatge única a l’assaig fotogràfic. Es pretén amb això que els assistents disposin d’un ventall de recursos que més tard puguin aplicar als seus treballs personals.

Resulta especialment interessant per a tots aquells que vegin insuficient l’elaboració d’imatges aïllades i per tant desitgin iniciar-se en l’elaboració de sèries fotogràfiques.

Durant el curs es realitzaran exercicis ràpids que posin en pràctica algunes estratègies anteriorment presentades. A causa de la intensitat del curs es requerirà els alumnes que realitzin fotografies cada dia, per la qual cosa és preferible disposar de càmera digital.

A càrrec de: Marta Pareja
Dates: 16 al 19 de juliol / 19h – 21h
Preu: 120€


Com armar i desarmar un relat

Al taller s’analitzaran textos contemporanis i es donaran consells pràctics per millorar l’estil, la profunditat i consistència d’un relat breu. Es tracta d’un curs eminentment pràctic i orientatiu que també ens aproparà a les principals novetats i corrents del conte actual.

A càrrec de: Fernando Clemot
Dates: 16 al 19 de julio / 19h – 21h
Preu: 120€


Creativitat i redacció publicitaria

En aquest taller intensiu de tres dies es treballarà la creativitat i l’escriptura en la publicitat, els trucs de l’ofici del copy publicitari, combinant anàlisi de casos i exercicis pràctics per aprendre de la pròpia escriptura.

A càrrec de: Daniel Tanzer
Dates: 23, 24 i 25 de juliol / 19h – 21h
Preu: 180€


Claus per trobar el teu estil d’il·lustració

En aquest taller revisarem els estils d’il·lustració d’il·lustradors destacats i les claus que hem de conèixer i seguir per trobar un estil propi. D’una banda veurem aspectes propis de la il·lustració i per una altra indagarem en el coneixement personal de cada un, veient com la teva personalitat, gustos i interessos defineixen el teu estil, una manera d’expressió única i irrepetible.

A càrrec de: Anna Llenas
Dates: 23 al 26 de juliol / 19h – 21h
Preu: 120€

.

Vine al nostre espai amb alguna recepta refrescant que t’agradi i sobre la qual vulguis treballar, ja sigui escrita o visual, i al final del curs en triarem una i en gaudirem entre tots.

 

Per a inscriure’t en qualsevol dels tallers, omple el formulari i envia’l amb el curs que t’interessi fer. Després ens posarem en contacte amb tu per completar la inscripció.

Si vols més informació ens pots contactar a: cursos@laboratoriodeescritura.com o al telèfon: 932139489

 

Deja un comentario

*