Contrapoesía: Mercedes Roffé en conversa amb Rodolfo Häsler i Rafael Mammos.

Cubierta_Roffe
De pas per Barcelona, la poetessa i traductora argentina Mercedes Roffé participarà en una xerrada amb Rodolfo Häsler i Rafael Mammos en l’espai de Contra/poesía i compartirà alguns dels seus poemes.

Mercedes Roffé és una de les veus de la poesia argentina de major reconeixement internacional. Àmpliament publicada a Llatinoamèrica i Espanya, es pot llegir part de la seva poesia en aquest enllaç.

Data: dimecres 14 de maig de 2014
Hora: 19h30
Lloc: Laboratorio de Escritura (c/Joan Blanques 12, 08012 Barcelona)
Activitat gratuïta

unnamed Mercedes Roffé, poetessa i traductora. D’entre els seus llibres més recents destaquen La ópera fantasma (Barcelona/Méxic, Vaso Roto, 2012) i la compilació d’entrevistes La interrogación incesante (Madrid, Amargord, Colecció ONCE de poesia i assaig, 2013, en l’edició de Edwin M.Lamboy). En traducció, llibres seus foren publicats a Itàlia, Quebec, Rumania i Inglaterra, i parcialment traduïts al macedoni, català i portuguès. Desde 1998, dirigeix el segell Ediciones Pen Press, dedicat a publicar plaquettes i plecs de poesia contemporània espanyola i llatinoamericana, i d’altres llengües en traducció a l’espanyol. Ha traduït de l’anglès als poetes nord-americans Jerome Rothenberg, Leonard Schwartz, Anne Waldman i H.D.; i del francès els relats del pintor simbolista Odilon Redon, reunits sota el títol Una historia incomprensible y otros relatos (Buenos Aires, Bajo la Luna, 2010). D’entre altres distincions, va rebre una Beca de la Fundació John Simon Guggenheim, en poesía (2001) i una beca de la Fundació Civitella Ranieri (2012). Des de 1995 viu a la ciutat de Nova York.

Que és Contra / poesía?

Tot sembla anar en contra de la poesia. Això és senyal de la seva llibertat. La poesia va contra les limitacions del llenguatge. Contra/poesia és un espai del Laboratorio de Escritura de Barcelona destinat a la reflexió i a la troballa de poetes i lectors de poesia, amb la intenció de conversar sobre la paraula poètica des de diferents perspectives i idiomes. Per això, no solament està obert a la lectura de poesia sinó al pensament, ja que la paraula major de la poesia encoratja el desafiament de l’escriptura.

Activitat gratuïta

Data: dimecres 14 de maig de 2014
Hora: 19h30
Lloc: Laboratorio de Escritura (c/Joan Blanques 12, 08012 Barcelona)
Com arribar: Metro joanic (L4)  / Metro Fontana (L3), autobús: 39, 55, 15, bicing: pl. joanic

Més informació: www.laboratoriodeescritura.com

Deja un comentario

*