TALLER: Creative Digital Media Content

Creative_Digital_Media_ContentGestió efectiva de la identitat digital per a professions creatives

Avui dia els artistes i creadors ja no necessiten un mecenes: uns quants consells pràctics per saber com difondre el que fan a través d’Internet i aprendre a cridar l’atenció dels mitjans tradicionals seran la clau per a auto gestionar una comunicació eficaç.
Podem saber com funciona un bloc, un perfil de Facebook o Twitter, i altres aplicacions socials, però el fonamental és crear contingut interessant i atractiu per al sector que ens interessa i així aconseguir seguidors significatius.

Com crear i gestionar eficaçment el contingut digital?

En aquest taller online es donaran les eines necessàries per evitar naufragar al mar d’informació que suposa Internet. Trobar una veu pròpia i els espais adequats perquè se senti, són la clau d’una gestió eficaç de la identitat digital.

Els participants es familiaritzaran amb les diferents plataformes socials existents a la xarxa i aprendran:

 • Com generar una bona xarxa de contactes, i
 • Com produir/gestionar informació que resulti interessant i atractiva (per a mitjans tradicionals, social media i diferents públics).

En aquest taller ens proposem

 1. Oferir les claus necessàries per una comunicació digital adequada, correcta i que funcioni, connectant amb els públics i mitjans que ens interessen.
 2. Incloure els aspectes més generals (organització de les idees, definició de la identitat que desitgem projectar) i els més específics (tècniques i el to d’escriptura, generació d’idees originals i atractives…)

Dirigit especialment a

Persones vinculades a les professions creatives: escriptors, actors, pintors, artistes visuals, tècnics, comunicadors, gestors culturals, autònoms de diferents sectors, etc. No es treballarà sobre aspectes tècnics, sinó de contingut; els participants han de saber com crear un bloc, obrir un perfil en xarxes socials, etc.

El programa

 1. Definició del que desitjo comunicar i projectar: què és el que em fa únic? Xarxa de contactes i escriptura de notes de premsa.
 2. Generació de temes i d’idees: mantenir el vincle en el temps. Com mantenir l’interès extern en la meva activitat.
 3. Internet i xarxes socials: on vull ser? Estils d’escriptura a Internet.
 4. Recursos visuals i de disseny. Aspectes legals d’ús d’aquest material.

La metodologia

El taller consta de 4 classes virtuals + 1 presencial (opcional)

Les classes virtuals es realitzen a través d’Internet, a la nostra aula virtual. L’alumne accedeix mitjançant un usuari i contrasenya. El curs disposa de material teòric, exemples, enllaços, recursos interactius, i exercicis pràctics.

A més n’hi haurà una sessió presencial addicional en finalitzar el curs, en la que se’n realitzarà una taula de debat sobre la gestió de la identitat digital amb la professora i dues convidades (*) de reconegut prestigi als mitjans socials.

La professora revisarà els textos/estratègies i lliurarà a cada alumne un únic informe amb comentaris i recomanacions a seguir.

(*) Participen en la xerrada:

 • Lucía Calvo (@losilux) / periodista i editora de continguts multimèdia i projectes digitals. Treballa en la estratègia Social Media del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
 • Roser Amills (@roseramills), periodista i escriptora.
 • Gabriela Pedranti (@gpedranti), professora del curs.

Professora

Gabriela PedrantiGabriela Pedranti, llicenciada en Comunicació per la Universidad de Buenos Aires. Ha realitzat el postgrau “la crítica literaria en la prensa” en l’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i el CSP Design for Innovation Strategies en l’IED (Istituto Europeo del Design) de Barcelona. Treballa com a comunicadora, traductora i lectora professional, a més de gestionar la identitat digital, xarxes socials i presència a internet de diversos clients. Ha escrit, editat i coordinat equips de treball a diverses publicacions a l’Argentina i Espanya. Dicta cursos regulars, seminaris i xerrades a Buenos Aires i Barcelona. Des de 2005 és professora d’assignatures sobre comunicació, semiòtica i periodisme en l’IED de Barcelona i des de 2010, al Laboratori d’Escriptura. Ha publicat diversos llibres educatius sobre comunicació, amb especial èmfasi en els nous mitjans i canals. El 2013 va coordinar la segona edició de Semiofest, a Celebration of Semiotic Thinking, a Barcelona.

Dades del taller

Dates: Del 2 al 19 de juny 2014

Sessions online: del 2 al 19 de juny

Sessió presencial: dijous 19 de juny, al Laboratori d’Escriptura (c/Joan Blanques 12)

 • Taula de debat: de 10h a 14h
 • Dinar: de 14h a 16h
 • Cloenda (Social meeting) + brindis i pica-pica: 16h a 18h

Preu:

 • Taller online: 100€
 • Sessió presencial: 60€ (general) / 45€ (alumnes del curs o alumnes del Laboratorio de Escritura)

Places limitades: 30 participants

Inscripcions: Apunta’t i reserva la teva plaça enviant un email a cursos@laboratoriodeescritura.com, amb el teu nom, cognom, telèfon, email i ciutat.

Deja un comentario

*