Que parlin ells. Taller de diàlegs

taller_dialogosEls diàlegs dins els textos narratius són una part amb característiques pròpies. L’escriptor ha de deixar de banda la veu narrativa utilitzada fins el moment, per deixar pas a la veu dels personatges. En aquest taller es pretén treballar sobre aquestes veus: com parlen?, tenen alguna cosa a dir?, per a què serveixen els diàlegs?, on s’amaga el narrador i quin paper hi juga?, són algunes de les qüestions que tractarem en aquest taller pràctic de construcció de diàlegs narratius.

Objectius

  • Conèixer les funcions del diàleg en un text narratiu
  • Manejar les tècniques bàsiques de l’escriptura de diàlegs
  • Reflexionar sobre la veu narrativa en els diàlegs
  • Saber com utilitzar la veu dels personatges per a caracteritzar-los

Dirigit a

Persones interessades en la construcció de diàlegs literaris, ja sigui perquè tenen un projecte o un text que requereix aquesta tècnica o bé perquè els agradaria profunditzar en aquesta tasca de l’escriptor.

Programa

  • Par a què serveix un diàleg en l’escriptura narrativa
  • Tècniques bàsiques per la construcció de diàlegs
  • Les veus dels personatges

Metodologia

El mètode de treball serà participatiu, tant en els apunts teòrics que es donaran com en la part pràctica, en la que l’alumne treballarà els punts del temari a partir d’exercicis fets directament a classe que després es comentaran entre tots els participants de la sessió.

Impartit per

Núria Curcoll. Graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona i en Interpretació de text teatral per l’Escola Eòlia. Ha realitzat diferents cursos de novel·la i narrativa a l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat el llibre Dia de neteja (Ed. Espai Literari, 2014), ha participat amb el relat “La súplica” publicat a l’antologia Cosins llunyans (Ed. Cossetània, 2014) i publicarà el relat “Retorn a Albània” (antologia en procés per Ed. Nova Casa). Ha sigut premiada en diferents certàmens de relat breu, com el premi de Relats de l’Ajuntament de Centelles, o el concurs de Relats de voluntariat social, per la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Data: dimecres, 16 de desembre
Horari: de 19h a 21h
Duració: 2 hores
Lloc: c/Joan Blanques 12, Barcelona
Activitat gratuïta


Inscripció:

Per a inscriure’t de forma gratuïta en aquest taller, has de confirmar assistència a través del següent registre:

Deja un comentario

*