Solucions creatives: Vet aquí una vegada… i els processos interns del nen / Bruno Bettelheim

“Al mateix temps que diverteix al nen, el conte de fades li ajuda a comprendre’s i encoratja el desenvolupament de la seva personalitat. Li brinda significats a diferents nivells i enriqueix l’existència del nen de tan diferents maneres, que no hi ha llibre que pugui fer justícia a la gran quantitat i diversitat de contribucions que aquestes històries presten a la vida del nen.

«Vet aquí una vegada», «en un llunyà país», «fa més de mil anys», «quan els animals parlaven», «vet aquí una vegada un vell castell enmig d’un enorme frondós bosc», aquests principis suggereixen que el que segueix no pertany a l’aquí i a l’ara que coneixem. Aquesta deliberada vaguetat dels principis dels contes de fades simbolitza l’abandó del món concret de la realitat quotidiana. Vells castells, fosques coves, habitacions tancades en les quals està prohibida l’entrada, boscos impenetrables, suggereixen que alguna cosa ocult ens va a ser revelat, mentre el «fa molt temps» implica que anem a aprendre coses sobre
esdeveniments de temps remots.

La naturalesa irreal d’aquestes històries és un mecanisme important, ja que posa de manifest que el conte de fades no està interessat en una informació útil sobre el món extern, sinó en els processos interns que tenen lloc en l’individu.”

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull al nostre nou curs Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*