Solucions creatives: Eina d’escriptura, la fitxa de personatge / Alberto Chimal

“En moltes ocasions, els creadors d’històries necessiten precisar diversos detalls sobre com són els seus personatges. Sobretot, el propòsit pot ser mantenir la consistència de les seves característiques a tot el llarg de la història, de manera que resultin més creïbles. Hi ha eines útils i molt simples per crear descripcions de personatges i històries que després poden ser usades com a ajuda a l’hora d’escriure històries. Una d’aquestes eines és la descripció psicosocial del personatge: és una llista que funciona com una espècie d’entrevista amb el personatge en qüestió i que també serveix per resumir les seves característiques més importants.

Les característiques del personatge estan dividides en tres grups: les personals i físiques (les relacionades directament amb el seu aspecte), les sociològiques (les que tenen a veure amb el seu entorn i els seus antecedents) i les psicològiques (les que es refereixen a la seva manera de pensar). No és necessari contestar absolutament totes les preguntes. També és possible agregar a la llista qualsevol altra característica que resulti rellevant en un cas particular.”

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull al nostre nou i complet curso Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*