Solucions creatives: La solitud del escritor / Marguerite Duras

“Al voltant de la persona que escriu llibres sempre ha d’haver-hi una separació dels altres. És una solitud. És la solitud de l’autor, la de l’escriure. Per començar, un es pregunta què és aquest silenci que ho envolta. I pràcticament a cada pas que es dóna en una casa i a tota hora del dia, sota totes la llums, ja siguin de l’exterior o de la llums encesos durant el dia. Aquesta solitud real del cos es converteix en la solitud, inviolable, de l’escriure. Mai parlava d’això a ningú. En aquell període de la meva primera solitud ja havia descobert que el que havia de fer era escriure. Raymond Queneau m’ho havia confirmat. L’únic principi de Raymond Queneau era aquest: “Escriu, no facis res més”. Escriure: era l’única cosa que omplia la meva vida i la fetillava. L’escriptura mai m’ha abandonat.”

Si t’agrada l’escriptura fa un cop d’ull a nostre curso Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*