Solucions creatives: Oblidar el sexe a l’escriure / Virginia Woolf

“En cadascun de nosaltres presideixen dos poders, un mascle i un altre femella; i en el cervell de l’home predomina l’home sobre la dona i en el cervell de la dona predomina la dona sobre l’home. L’estat de ser normal i confortable és aquell en que els dos viuen junts en harmonia, cooperant espiritualment. Potser Coleridge es referia a això quan va dir que les grans ments són andrògines. Quan s’efectua aquesta fusió és quan la ment queda fertilitzada per complet i utilitza totes les seves facultats. Potser una ment purament masculina no pugui crear, vaig pensar, ni tampoc una ment purament femenina. Coleridge va voler dir potser que la ment andrògina és sonora i porosa; que transmet l’emoció sense obstacles; que és creadora per naturalesa, incandescent i indivisa. De fet, un torna a pensar en la ment de Shakespeare com a prototip de ment andrògina.

Hem d’acudir a Shakespeare, perquè Shakespeare era andrògen, i igualment ho eren Keats i Sterne, Cowper, Lamb i Coleridge.

Escrivia com una dona, però com una dona que ha oblidat que és una dona, de manera que les seves pàgines estaven plenes d’aquesta curiosa qualitat sexual que només s’aconsegueix quan el sexe és inconscient de si mateix.”

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull al nostre nou curs Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*