Solucions creatives: Proporciona-li sustància / Silvia Adela Kohan

Silvia-Adela-Kohan“Un personatge té sentiments en els quals el lector es reconeix. Com transmetre’ls? Investiga en les teves pròpies emocions. […] Col·loca aquests sentiments en el teu personatge, que si bé sofreix o s’alegra per motius molt diferents als teus, la qual cosa rescates és la càrrega de l’angoixa, la tristesa, l’entusiasme. Com les emocions són universals i aquest pes residual del sentiment s’assembla en tots els éssers humans, el lector s’implicarà en la història. La comprendrà, la viurà, la creurà.

Sis aspectes li proporcionen substància:

1. Un personatge que enfronti els seus conflictes, o almenys ho intenti, sol resultar més interessant […] Imagina quins seran els seus límits més extrems i trobaràs el seu objectiu dramàtic, la qual cosa busca, la qual cosa necessita, la qual cosa vol aconseguir o al llarg de la novel·la.

2. Al desig evident, suma-li una contradicció interna. Pot perseguir una meta sense adonar-se que el seu veritable desig és un altre. Segons com ho enfoqui el narrador, el lector podria descobrir-ho abans que el personatge.

3. Busca les seves particularitats, la resplendor de la flama. Capta per als teus personatges un pensament especial, un acte particular.

4. Col·loca-li dificultats en el camí, però suggereix-li possibilitats solapadas, de manera que el lector estigui pendent de com les resoldrà, segueixi confiant que aconseguirà complir la seva meta i ho acompanyi emocionalment.

5. Indaga quins secrets amaga. […] Els secrets es vinculen amb actituds i plans ocults dels personatges, influeixen en la seva manera de catar i de mostrar-se amb si mateixos i amb els altres, de manera que et permeten crear-los més complexos, més atractius.

6. Posa en moviment la seva manera de veure el món i de reaccionar en una adreça, o contra una adreça, si mira la vida a través d’un cristall i fuig de la realitat. busca enfrontar els seus fantasmes, fantasia amb el que no existeix i es porta grans desil·lusions o és bàsicament honest, però s’equivoca i menteix, etcètera.”

Si t’agrada la creació de personatges, no dubtis a informar-te del nostre curs En la ment del personatge.

Deja un comentario

*