Solucions creatives: Documentar-se per construir l’univers de ficció / Umberto Eco

“Investigo durant anys, em pot portar dos anys. Una vegada que tinc el món puc començar a escriure. Alguna vegada mentre estic en la construcció d’aquest univers em ve a la ment una bonica imatge per començar. A El péndulo de Foucault, per exemple, es parla de dues editorials que estan en dos departaments contigus amb un passatge que els comunica. Com són dos edificis, m’imaginava que hi havia un desnivell i que calia que hi hagués graons. Fins que no vaig tenir en clar com podien ser aquests tres graons que mai apareixen en la novel·la no vaig poder avançar amb l’escriptura.”

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull al nostre nou i més complet curs Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*