Solucions creatives: Escriure és corregir / Juan Marsé

“Quan començo a treballar no tinc la novel·la completa en el cap. Tinc una història que em sembla que té un principi i un final, però poca cosa més. Necessito molta paciència per a l’escriptura, ja que no em considero molt dotat. Les meves primeres versions acostumen a ser horripilants. Si escric un parell de pàgines sobre una escena que m’interessa, hi haurà només un paràgraf o unes línies que serveixin. No és que la resta no serveixi, però ha de ser reescrit perquè tal com està manca de vida. De vegades trigo mesos a trobar la solució a un petit episodi. En tota escena, per petita o no gaire important que sigui, ha d’haver-hi un detall, una frase, un alguna cosa que li doni vida. Puc trobar-ho a través d’una descripció, d’un imprevist, d’un detall. Per tant escric molt i moltes versions”.

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull al nostre nou i més complet curs Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*