Solucions creatives: Por a la pàgina en blanc / Gabriel García Márquez

“Ho temia cada matí, sí, fins al dia que vaig llegir l’entrevista de Hemingway. Ell diu que cal començar, seguir, fins que hi ha un moment que els romàntics anomenen inspiració… anomena-ho com vulguis, però hi ha un moment que és veritablement sublim, que és quan un s’adona que les coses surten soles, com si estiguessis explicant-te-les a cau d’orella, com si l’estigués escrivint un altre… Bé, quan estiguis així, deia Hemingway, i t’arribi l’hora d’acabar, segueix una pagineta més, la de l’endemà. Llavors, quan tu arribes l’endemà, ja tens començat el teu dia, recopiles això i segueixes. Per a mi, sembla mentida, així es va acabar el problema de la pàgina en blanc”.

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull al nostre nou i més complet curs Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*