Solucions creatives: Utilitzar cada persona segons el tema / Paul Auster

“Vaig utilitzar aquesta persona en els meus dos últims llibres per raons molt complexes. Primer, perquè no estic tan interessat en mi mateix, i per descomptat no estic interessat a escriure una autobiografia tradicional, que usa la primera persona. Glorificar la meva experiència, emfatitzar-la d’aquesta forma, no era el que volia. La tercera era possible, com vaig fer en l’última part de La invención de la soledad, però era massa distant, llavors vaig pensar que la segona persona podia obrir un petit espai entre “jo i jo”, era com un diàleg íntim. Tractant-me a mi mateix com a un altre proper podia implicar, alhora, al lector. El que vaig tractar de fer en aquests dos llibres no va anar tant explicar la meva pròpia història, sinó parlar de coses específiques de la meva vida, per les quals passa la majoria de la gent. La meva esperança era que el lector, tenint aquests llibres, pogués recordar la seva pròpia vida. Un mecanisme per deslligar en ell memòries i records”.

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull al nostre nou curs Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*