RODA EL MÓN
Escriptura literària i migracions.

Roda el mon. Escriptura literaria i migracionsEls pròxims dies 22 i 23 d’octubre tindrà lloc a la Sala d’Actes de La Casa Elizalde (València 302) RODA EL MÓN, el primer cicle de literatura llatinoamericana i catalana, una trobada dins la qual s’exploraran les relacions entre l’escriptura literària i el fenomen migratori.

El cicle, organitzat per l’Àrea de Cultura Contemporània de la Federació d’Entitats Llatinoamericanes a Catalunya (FEDELATINA) i el Laboratori d’Escriptura, pretén generar un espai participatiu que serveixi com marc per a l’expressió i la reflexió literària en un escenari marcat per un profund encreuament cultural entre Amèrica Llatina i Catalunya.

Participen, d’una banda, autors llatinoamericans arrelats a Catalunya (Rolando Sánchez Mejías, Leonardo Valencia i Ana Becciu) que desenvolupen el seu exercici literari tot assumint i interactuant amb l’entorn català; d’altra banda, autors catalans (Jordi Sierra i Fabra, Nuria Amat i Lolita Bosch) l’experiència literària dels quals ha estat marcada marcada per influències procedents de terres llatinoamericanes.

El treball literari dels autors participants està enfocat de manera transversal des de diferents temàtiques: el desarrelament, les semblances entre Amèrica Llatina i Catalunya, les relacions de confrontació i diàleg entre cultures i la influència de l’experiència migratòria en la literatura des de diferents vessants (temàtica, estil, etc.). La literatura es planteja així com una eina de sensibilització, amb l’objectiu d’obrir espais de diàleg, indagar en la producció literària, afavorint, al mateix temps, la formació i el foment per la lectura.

Durant les dues sessions del cicle es realitzaran dues taules rodones i un taller literari d’iniciació a l’escriptura creativa impartit pels professors del Laboratori d’Escriptura.

////Accés gratuït a totes les activitats. Taller gratuït, prèvia inscripció. Places limitades.////

Los próximos días 22 y 23 de octubre tendrá lugar en Salón de Actos de la Casa Elizalde (Valencia 302) RODA EL MÓN, el primer ciclo de literatura latinoamericana y catalana, un encuentro en el que se explorarán las relaciones entre la escritura literaria y el fenómeno migratorio.

El ciclo, organizado por el Área de Cultura Contemporánea de la Federación de Entidades Latinoamericanas en Cataluña (FEDELATINA) y el Laboratorio de Escritura, pretende generar un espacio participativo que sirva como marco para la expresión y la reflexión literaria en un
escenario marcado por un profundo cruce cultural entre América Latina y Cataluña.

Participan, por un lado, autores latinoamericanos arraigados en Cataluña (Rolando Sánchez Mejías, Leonardo Valencia y Ana Becciu) que desarrollan su ejercicio literario asumiendo e interactuando con el entorno catalán; por otro, autores catalanes (Jordi Sierra i Fabra, Nuria Amat y Lolita Bosch) cuya experiencia literaria se ha visto marcada por influencias procedentes de tierras latinoamericanas.

El trabajo literario de los autores participantes está enfocado de manera transversal desde diferentes temáticas: el desarraigo, las semejanzas entre América Latina y Cataluña, las relaciones de confrontación y diálogo entre culturas y la influencia de la experiencia migratoria en la literatura desde diferentes vertientes (temática, estilo, etc.). La literatura se plantea así como una herramienta de sensibilización, con el objetivo de abrir espacios de diálogo, indagar en la producción literaria, favoreciendo a su vez la formación y el fomento de la lectura.

Durante las dos sesiones del ciclo se realizarán dos mesas redondas y un taller literario de iniciación a la escritura creativa impartido por los profesores del Laboratorio de Escritura.

////Todas las actividades son gratuitas. Taller previa inscripción. Plazas limitadas. ////

Lloc: Casa Elizalde (Valencia 302)
Dates: dijous 22 i divendres 23 d’octubre
Activitats:

  • TAULA RODONA 1: dijous 22 (19:00h – 21:00h)
  • TAULA DODONA 2: divendres 23 (19:00h – 21:00h)
  • TALLER: dijous 22 i divendres 23 (17:00h – 18:30h )

Inscripcions Taller: culturacontemporanea@fedelatina.org

Més informació: http://rodaelmon-2009.blogspot.com

Deja un comentario

*