llibre objecte / llibre d’artista / llibre il·lustrat / carnet de voyage

Que és un llibre objecte? Que és un llibre d’artista? Com es defineix un llibre il·lustrat? I un carnet de voyage? Començant per aquestes qüestions, a les quals intentarem contestar de manera exhaustiva, començarem a treballar amb el llibre com a espai d’experimentació provocant la nostra imaginació amb petits projectes de texts i imatges. El viatge comença amb la nostra maleta, amb la qual cosa som. Les nostres inquietuds ens ajudaran a trobar el camí i l’enquadernació serà l’eina per a poder entendre com es construeix un llibre i tots els seus elements, començant amb el paper, la forma, el color, el tacte, el seu missatge i la seva estètica general. No es necessiten coneixements d’enquadernació previs per realitzar aquest curs, ni nocions d’il·lustració o disseny. Construirem una llibreta de viatge per començar a dibuixar i escriure els nostres projectes descobrint després diferents maneres de realitzar un llibre desenvolupant projectes personals o acompanyant la nostra activitat creativa.

// Roberta Bridda és professora del curs de Encuadernación Artesanal (para escritores, ilustradores y creativos) del Laboratorio de Escritura.

Deja un comentario

*