L’escriptura com a teràpia i eina de treball social.

esc_terap

Quan escrivim ens retratem, ja sigui en un diari personal o en una novel·la de ficció. Amb aquesta premissa hem anat reballant durant anys el Taller d’Escriptura terapèutica, amb Francesc Hernández, que ofereix una manera original i creativa d’apropar-se a la teràpia personal.

En aquesta xerrada es recolliran els resultats de l’experiència del treball en grups de dol, addiccions, pacients seropositius, nens hospitalitzats, joves presos i d’altres. S’explicarà el perquè no escriu igual una dona maltractada que un ex alcohòlic, quins temes recurrents treuen els nens en tractament oncològic, quines són les frases més freqüents que utilitzen els presidiaris, de quina forma evoluciona l’escriptura d’un maníac depressiu. S’ensenyarà, a més a més, com podem utilitzar l’escriptura de ficció per conèixe’ns millor a nosaltres mateixos i als altres.

Tractarem els següents punts:

  • Mecànica d’un taller d’escriptura terapèutica en grups d’ajuda social i en individus.
  • Conclusions sobre la relació entre escriptura i el treball amb els diferents grups socials
  • Fórmules de treball de l’escriptura com a teràpia.

 

Francesc Hernández, Llicenciat en Dramatúrgia i Direcció per l’Institud del Teatre de Barcelona.  Durant anys ha treballat com a guionista tant per a televisió (“Happy House”, “Al salir de classe”, “Nissaga de poder”, “Moros y cristianos”…) com per a teatre per adults (“L’estimava”) i nenes (“Lucky Days”, “Cròniques de Camelot”…). També ha escrit guions per nombrosos curtmetratges, entre ells “Clara no lo sabía” i “Back Room”, nominat al Goya. En paral·lel a la seva labor com a escriptor, ha donat classes de guió en el Màster de Guionistes de Barcelona i d’escriptura creativa i escriptura terapèutica en la Red de Bibliotecas de España, centres cívics, escoles i associacions culturals. Ha treballat com a corrector de guions, consultor de l’edició en CD de l’Enciclopèdia Catalana i assessor d’escriptura de diverses novel·les. També ha col·laborat amb diferents projectes de voluntariat, com STOP SIDA o el Telèfon de l’Esperança de Barcelona, a més a més d’impartir cursos d’escriptura en la Presó Modelo.

Actividad gratuïta

Data: dimecres 26 de març de 2014
Hora: 19h30
Lloc: Laboratorio de Escritura (c/Joan Blanques 12 – BCN)
Com arribar-hi: Metro joanic (L4)  / Metro Fontana (L3), autobús: 39, 55, 15, bicing: pl. joanic

Més informació: www.laboratoriodeescritura.com

Deja un comentario

*