Contistes sense fronteres: Yannick Garcia i Joan Todó / 29 de gener

Contistes convidats: Yannick Garcia y Joan Todó

tumblr_mugot0sKbv1suv3w0o1_1280

A l’espai “Contistes sense fronteres“, amb la coordinació de Ramón Padina, comptarem amb la participació dels escriptors Yannick Garcia i Joan Todó.

Data: dimecres 29 de gener de 2014
Hora: 19h30
Lloc: Laboratorio de Escritura (c/Joan Blanques 12)
Com arribar: Metro Joanic (L4)  / Metro Fontana (L3), autobús: 39, 55, 15, bicing: Pl. Joanic

Els narradors llegiran els seus contes i després hi haura un coloqui sobre el procés d’escriptura dels contes.

Activitat gratuïta.

Sin títuloYannick Garcia (Amposta, 1979) va guanyar el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater amb el recull de poemes De dalt i de baix (2003, Edicions 62) i al cap de poc va aparèixer a l’antologia de poesia ebrenca Terres d’aigua. Poemari de les Terres de l’Ebre (2004, Cossetània). Pel que fa a la narrativa, ha publicat relats en revistes i va guanyar el XX Premi de Narrativa de l’Ametlla de Mar amb el recull de narracions Barbamecs (2011, Cossetània). Ha participat en les antologies Els caus secrets (2013, Moll) i Emergencias (2013, Candaya). És intèrpret simultani per a institucions, empreses i mitjans, i traductor i corrector per a editorials. En un passat va ser professor d’interpretació a la Facultat de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. Ha traduït assajos, novel·les i obres de divulgació de l’anglès, el francès i l’alemany, d’autors com Jules Verne, Michael Palmer, Sebastian Barry o George Saunders.

 

 

JOAN-TODO-300x252Joan Todó(La Sénia, 1977) és autor dels llibres de poemes Los fòssils (al ras) (LaBreu Edicions, 2007) iEl fàstic que us cega (LaBreu Edicions, 2012), del recull de contes A butxacades (LaBreu Edicions, 2011) i de la novel·la L’horitzó primer (L’Avenç, 2013). També ha col·laborat en diverses revistes (L’Avenç, Paper de Vidre, Reduccions, Pèl Capell, Quadern de les Idees, les Arts i les Lletres, Poetari, Suroeste) i ha escrit en els llibres col·lectius Els pobles perduts (2012) i Els jocs retrobats (2013), tots dos a Edicions Sidillà, a banda dels dos volums publicats fins ara de Paper de Vidre (2006 i 2013). La seva última proesa ha estat traduit Les parelles dels altres, de Gonzalo Torné (LaBreu Edicions, 2013).

 

 

Contistes sense fronteres

Quan escriuràs una novel·la? Els contes solament són per nens? De què tracta el teu llibre? Són preguntes de difícil resposta a les quals les persones es dediquen a escriure contes per adults molt cops han de fer-hi front. Per respondre les preguntes (o tot el contrari: per crear més dubtes) ha nascut “Contistes sense fronteres”. Un espai mensual on diversos autors de contes per adults llegiran en veu alta aquestes petites peces que Edgar Allan Poe col·locava a meitat de camí entre poesia i novel·la. Per desprès debatre els secrets, els avantatges e inconvenients que (malgrat tot i les connotacions negatives de la paraula) suposa ser un contista avui dia.

www.laboratoriodeescritura.com

Deja un comentario

*