Solucions creatives: Un personatge és un projecte / Antonio Skarmeta

“El que fa atractiu a l’heroi és la seva fluïdesa. És a dir, el trànsit des del que aquest ésser creu ser cap a l’ésser que vol ser. Per tant, un personatge és sempre un projecte. El que ell és ve també determinat per la manera com ho veuen els altres personatges. En la novel·la contemporània un personatge és una relació. El personatge no ha de preexistir a la novel·la. Són els actes els que ho modelen, les opcions que pren. L’ideal és que el personatge entri lleument en la nostra existència i que ens anunciï que espera un canvi, per ventura de tal magnitud, que ens porti amb ell cap a una metamorfosi. També és possible que l’heroi es mantingui en les seves posicions i sigui deteriorat per la realitat canviant. (…) Això defineix el seu caràcter: és algú que està modelant-se en alguna cosa imprecisa. Un personatge és una cruïlla d’opcions. Els grans personatges de la literatura estan consumits per la sensació de que habiten en un misteri que han de revelar amb les seves accions. El que els defineix és el risc. Des d’allà aniran al fracàs, o a la glòria.

Es va construint a si mateix a cada pàgina”.

Si t’atreu l’escriptura, entra i informa’t del nostre curs de Narrativa.

Deja un comentario

*