Solucions creatives: Consells a un escriptor / Laura Gallego

laura_gallego_pni1) Llegeix molt, llegeix de tot. Un escriptor es fa a força de llegir a altres escriptors.
2) Escriu molt. Ningú neix sabent escriure, i la pràctica fa mestres.
3) Si no t’agrada el que escrius, no et desanimis. La propera vegada ho faràs millor! Guarda el que escriguis, encara que no et sembli bé; dins d’un temps, amb una mica de perspectiva, podràs veure quins són les teves fallades i corregir-los.
4) Si no et publiquen la teva primera obra, paciència. Això no significa que siguis un mal escriptor, sinó que estàs aprenent i has de millorar més.
5) Que et quedes en blanc a meitat? Això et passa per començar a escriure sense tenir-ho tot clar! Pensa molt bé el que vas a fer. Dóna-li tornades en el cap abans d’escriure. Fes esquemes, planifica l’estructura del relat, coneix bé als personatges. Escriure un llibre és com construir una casa, cap arquitecte comença sense uns plànols. Què diríeu vosaltres d’un constructor que, una vegada aixecat el primer pis, diu: “Mmmm, no sé com seguir, millor ho tirem tot a baix i comencem una altra cosa”? Doncs això.

Si t’interessa l’escriptura no dubtis a fer un cop d’ull a nostre curso Quadern d’Escriptura.

Deja un comentario

*