La novel·la i el seu ofici, avui

La novel·la és un gènere literari que viu sustentat en una renovació constant, d’aquí la seva cridanera dinàmica amb la ficció  i la “realitat. Això precisament no deixa de presentar problemes a l’ofici de l’escriptor, que admet enfrontar-se amb la prosa, la tècnica, la forma, com a garantia d’aquesta renovació. Quins són els seus límits?

Dos escriptors i professors del Laboratori d’Escriptura, Rolando Sánchez Mejías i Leonardo Valencia, juntament amb un escriptor convidat, Iván Humanes, mantindran un debat sobre això i altres temes vinculats a l’escriptura de la novel·la i els seus processos d’aprenentatge.

Data: dimecres 8 d’octubre de 2014
Hora: 19h30
Lloc: Laboratori d’Escriptura

 

Rolando Sánchez Mejías (Holguín, 1959, Cuba). Viu a Barcelona des de 1997. Ha impartit cursos de novel·la, conte i literatura a Barcelona. Conferències i lectures a la Fira del Llibre de Frankfurt, Columbia University, Universitat de Sâo Paulo, Brown University, Universitat de Salamanca i altres universitats i institucions. Director de la revista literària i de “pensament” DIASPORA(S) a Cuba i Espanya. Ha obtingut els següents premis literaris: Premi Nacional de la Crítica, Cuba, 1993; Premi Nacional de la Crítica, Cuba, 1994. Ha publicat els llibres de narrativa i poesia: 5 piezas narrativas(1987), Collage en azul adorable (1989), Historias del Olmo (Siruela, 2001), Cálculo de Lindes (ALDUS, 2000), Derivas (1994), Escrituras (1994), Cuaderno de Feldafing (Siruels, 2004). El seu llibre Historias del Olmo va ser traduït i publicat a Alemanya, Ed. Shöffling. És professor del curs de Novel·la i del Programa Continu de Narrativa.

 

Foto-Leonardo-Valencia-por-Albarrán-Cabrera1Leonardo Valencia (Equador, 1969) ha publicat el llibre de contes La lluna nómada (1995) pel qual ha estat inclòs en diverses antologies. Es dóna a conèixer com novel·lista amb El desterrado (2000). La seva segona novel·la, El libro flotante de Caytran Dölphin (2006) desenvolupa en paral·lel un innovador experiment narratiu a internet, www.libroflotante.net, realitzat en col·laboració amb l’artista digital Eugenio Tisselli. Amb el crític Wilfrido Corral va publicar la antologia Cuentistas hispanoamericanos de entresiglo (McGraw Hill, 2005). Ha publicat els llibres d’assajos El sindrome de Falcón (2008) i Soles de Mussfeldt. Viaje al círculo del fuego (2014). La seva darrera novel·la és Kazbek (2008), editada a Espanya per Funambulista i a Argentina per Eterna Cadencia. És professor del curs de Novel·la i del Programa Continu de Narrativa.

 

foto Iván HumanesIván Humanes (Barcelona, 1976). Llicenciat a Dret per la UB. Llibres publicats: La memoria del laberinto (Biblioteca CyH), Malditos. La biblioteca olvidada (Grafein), 101 coños (Grafein), La emboscada (InÉditor) i Los caníbales (Libros del innombrable), finalista del Premi Sentenil 2012 al millor llibre de relats publicats a Espanya. Codirector del documental A.T. Cuadernos del tiempo i coguionista del documental El boxeador (Libros del Innombrable). Guionista del llargmetratge Vestigis dirigit per Iván Morillo. És membre del consell de redacció de la revista Quimera. Revista de Literatura.

.

Les tardes del Gatopardo

Conversar amb els narradors sobre els seus contes i novel·les. Recuperar la tertúlia com un acostament a l’escriptura. Llegir prosa en veu alta. Volem recordar les tardes en què l’escriptor italià Tomasi di Lampedusa, l’autor de El Gatopardo, es reunia en una terrassa de Palerm amb un petit grup de lectors per conversar sobre literatura. Hem creat aquest espai de trobada al Laboratori d’Escriptura per dialogar amb els autors sobre el procés creatiu dels seus llibres.Activitat gratuïta

Data: dimecres 8 d’octubre de 2014
Hora: 19h30
Lloc: Laboratori d’Escriptura (c/Joan Blanques 12 – BCN)
Com arribar: Metro joanic (L4)  / Metro Fontana (L3), autobús: 39, 55, 15, bicing: pl. joanic

Més informació: www.laboratoriodeescritura.com

 

Deja un comentario

*